Köp bild digitalt
item1a

Så köper du bilder till tryck och web

Copyright
Samtliga bilder
från Fjellfotografen är skyddade av copyright. Överträdelse i alla dess former beivras. Vid beställningsjob förbehåller vi oss alltid fotografirätten.

Rättighetsköp
Vår försäljning av
digitala bilder sker genom så kallade rättighetsköp. Det är det traditionella sättet att handla med bilder. Du köper bilden till just den användning du behöver.
Efter överenskommelse får du den högupplösta digitala bilden levererad via länk i e-post och betalar mot faktura. Är du istället intresserad av fototavla så finner du priser i spalten till vänster under "Köp fototavla"

Priser
Vi följer normalt
Svenska Fotografers förbunds riktprislista. Du finner
prislistan här.
Det är inte alltid så lätt att sätta ett bildpris utefter en prislista och vi är alltid öppna att förhandla om priser. Om du berättar vad du vill använda bilden till så ger vi dig ett pris.

Bildbearbetning
Bild får bearbetas
under förutsättning att det sker snyggt, estetiskt och etiskt. Om större manipulering sker ska fotografen ge sitt godkännande före publicering.

Modellrelease
Om bild ska
användas för marknadsföring och innehåller identifierbar person är bildköparen skyldig att få den avbildade personens medgivande före publicering. Vi är behjälplig att förmedla kontakten, men vi och våra fotografer tar inget ansvar för så kallad modellrelease.

Byline
Angivande av fotografens namn ska om möjligt ske intill bilden i form av
Foto: Fotografens namn /
Fjellfotografen

RavsparvidForsantojFp27483